pexels-pixabay-162688

עוגת גבינה אישית – כי לכל אחד מגיע

חג השבועות הוא לחלוטין גם חג עוגות הגבינה. לכל משפחה יש את המתכון המסורתי שלה שהיא הכי אוהבת להגיש על גבי שולחן החג. בחג הזה נסו להגיש לכל אורח עוגת גבינה אישית משלו, שעליה יוכל להתענג בשמחה. יש משהו מפנק במיוחד בעוגות אישיות ואין זמן טוב יותר לפנק את היקרים לנו מאשר בזמן החגים. אספנו עבורכם מתכונים ורעיונות לעוגות גבינה אישיות שישדרגו לכם את חג השבועות.

 

עוגת גבינת אפויה עם עוגיות אוראו

 

נתחיל מקינוח המשלב עוגת גבינה אפויה מחולקת למנות אישיות ומעליה ניצבים עיטורי קצפת וחצאי עוגיות אוראו שוקולדיות. עוגות גבינה משתלבות נפלא עם שלל טעמים, כמו פירות יער, ריבת חלב ופירות הדר. גם השוקולד הוא מלווה נהדר לטעם הקטיפתי של הגבינה. עם המתכון הזה כל אורח יקבל עוגה אישית משלו, מלאה בכל טוב. כך תכינו את המתכון המעולה הזה:

 

להכנת הבסיס יש לערבב כוס וחצי של פירורי עוגיות אוראו עם חמאה מומסת. את התערובת משטחים בתחתית תבנית עוגה מלבנית. להכנת בלילת העוגה מקציפים במיקסר גבינת שמנת עד לקבלת מרקם אוורירי. כעת ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה סוכר. אחר כך מוסיפים בזו אחר זו שתי ביצים. לאחר שהביצים נטמעו לחלוטין בתערובת מוסיפים מלח, וניל וקמח ומוסיפים לערבב היטב. מוסיפים שמנת ועוגיות אוראו מפוררות לחתיכות גסות. מערבבים ידנית ויוצקים על גבי בסיס העוגיות בתבנית. על גבי בלילת העוגה מפזרים חתיכות גדולות של עוגות אוראו נוספות.

 

מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה ומכניסים את העוגה לאפייה במשך כשעה. בתום האפייה העוגה צריכה להיות יציבה לגמרי במרכזה. בסיום, פותחים מעט את התנור ומשאירים את העוגה להצטנן בפנים במשך שעה. לאחר מכן מעבירים למקרר להתייצבות במשך עשרים וארבע שעות נוספות.

 

לפני ההגשה חותכים חתיכות אישיות לכל אורח. כל חתיכת עוגה מעטרים בפרח קצפת מהודר וחצי עוגיית אוראו.

 

עוגת גבינת שמנת ופירורי קינמון בכוסות אישיות

 

אחד מתענוגות החיים זו עוגת גבינה פירורים, כזו המשלבת את המרקם המלטף של הגבינה לצד הפריכות המהנה של פירורי הבצק. במתכון הזה טעם העוגה הופך למופלא עוד יותר בשילוב של קינמון ואגוזי מלך קצוצים בבסיס. כמובן שגם המתכון הזה מגיע בהגשה אישית לכל אורח. כך תכינו את הקינוח החלומי הזה:

 

להכנת ציפוי ותחתית העוגה מערבבים במעבד מזון חמאה, סוכר חום בהיר, קמח, אגוזים מלך קלויים וקצוצים, קינמון ומעט מלח, עד לקבלת פירורים בגודל בינוני. את התערובת מעבירים למקרר למשך כעשרים דקות. בזמן הזה מחממים את התנור לחום בינוני ומשמנים את תבניות האפייה האישיות. מהדקים בתחתית כל תבנית שכבת בצק דקה ואת שארית הבצק אופים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים את הבצק במשך כרבע שעה, עד להזהבה. בסיום, מוציאים מהתנור ומכניסים למקרר עד לשימוש.

 

להכנת המילוי מקציפים במיקסר שני מכלי שמנת מתוקה עם סוכר, עד לקבלת קצפת יציבה. בכוס מערבבים יחד מיץ תפוזים ושתי שקיות ג'לטין. מחממים את הנוזלים במיקרוגל במשך כשלושים שניות ובסיום מערבבים שוב. מערבבים יחד את גבינת שמנת עם מיץ התפוזים עד לקבלת תערובת גבינה אחידה. את התערובת מקפלים בעדינות לתוך הקצפת עד לקבלת מוס אחיד. מוסיפים גרידת תפוז ומערבבים. את מוס הגבינה מחלקים בין התבניות ומעבירים לקירור במקרר למשך שעתיים. בזמן ההגשה מפזרים מעל לעוגות את פירורי הבצק האפויים.

 

קינוח בצנצנת – טרייפל עוגת גבינה ודלעת

 

זהו קינוח פשוט המורכב משלוש שכבות מסקרנות. הראשונה היא שכבת פירורים עדינה, השנייה היא עוגת גבינה מפתיעה בשילוב דלעת והשלישית היא עיטור קצפת אוורירית. הכל מונח אחד על גבי השני בעידון מושלם בתוך צנצנת מתוקה. כך תכינו את הקינוח המלכותי הזה:

 

מערבבים בקערה פירורי פתיבר עם חמאה מומסת ומסדרים בתחתית הצנצנות. בקערת מיקסר מעבדים באמצעות וו גיטרה גבינת שמנת עד לריכוך. מוסיפים פירה דלעת, תמצית וניל וסוכר ומעבדים הכל יחד עד לאיחוד החומרים. מסדרים את שכבת הגבינה מעל לבסיס הפירורים בצנצנות.

 

מקציפים במיקסר שמנת מתוקה וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. באמצעות שקית זילוף מזלפים את הקצפת על גבי שכבת הגבינה. מעטרים את הקינוח בפירורי פתיבר נוספים.

שתפו פוסט זה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

בלוג

עוגה מעוצבת בהתאמה אישית

הצוות של בוטיק סוכר מומחה בהכנת עוגות טעימות ומקוריות שמעוררות את בלוטות הטעם רק מלהסתכל. אין דבר נפלא יותר מלחגוג

בלוג

מתנות קטנות לחורף

אחת לתקופה מגיע הרגע בו נרצה להבהיר לעובדים שלנו עד כמה הם חשובים ומוערכים. מתנות קטנות שממתינות לעובדים על שולחן

WhatsApp
היי, ניתן להשיג אותנו גם בווטסאפ, הקליקו מטה על הכפתור
התקשרו עכשיו