3 טיפים לקליית פולי קפה באופן עצמאי בבית

קרדיט תמונה: pixabay

הדבר האחרון שחובב קפה מושבע רוצה לחוות הוא לשתות כוס קפה מרירה וחסרת טעם. זו יכולה להיות חוויה לא נעימה כלל עבור בן אדם שאכפת לו מהקפה אותו הוא שותה. בעבר קליית קפה הייתה דבר שבוצע על ידי מפעלים תעשייתיים. אך ככל שחלף הזמן, דברים השתנו.

אנשים התחילו לקלות את פולי הקפה שלהם בבית. כדי לקבל קלייה מושלמת של פולי קפה, הם בודקים את טריות הקפה אותו הם קולים. טריות הקפה זה פרמטר הכרחי שיש לתת לו תשומת לב טרם הקלייה. זה דורש רמה מסוימת של מומחיות כדי לדעת איך לאבחן פולי קפה טריים מפולי קפה מעופשים. פולי קפה מגיעים בטעמים, גדלים, צבעים וסוגים שונים. לפיכך, על הקולים להיות ערניים כאשר הם בוחרים את הפולים הטובים ביותר.

אם אתם מעוניינים לדעת כיצד לבצע קלייה טובה לפולי קפה בעצמכם, אתם יכולים לבצע שגיאות פה ושם שעלולות לגרום לתסכולים רבים; עם זאת, המאמר שלנו היום מנסה לעזור לכם לדעת כמה מהטיפים שבהם תוכלו להשתמש כדי לבצע קלייה עצמית לפולי קפה באופן הטוב ביותר.

 

רכישת פולי קפה מומלצים

קפה גדל במקומות שונים בעולם. תמצאו שני סוגי קפה בחנות המקומית שלכם: ערביקה ורובוסטה. ערביקה גדלה באזורי גובה בעוד רובוסטה גדלה באזורי גובה נמוך.

ערביקה מייצרת טעם מתוק מאוד כאשר צולים אותה בעוד רובוסטה יכולה להניב תוצאות מרירות, וזה משהו שתשמחו להתחמק ממנו בכל מחיר. זה יהיה גם רעיון טוב להימנע מפולי קפה שנשארו זמן רב.

רכשו פולי קפה מומצלים. הם גולמיים וטריים, התרכובות הכימיות שבתוכם נמצאות במצב לא פעיל וממתינות לחימום מסוים כדי להניע אותם. זכרו שהצבע משתנה לחום, או לצבע אדמדם, בחימום. היזהרו עם המותג שאתם בוחרים. חלקם משקרים ללקוחות שהפולים הם 100% ערביקה טהורה, אבל בדרך כלל זה לא נכון.

 

השתמשו בשיטת קלייה נכונה

אחרי שיש לכם את פולי הקפה בבית, הגיע הזמן להתחיל להכין אותם. אתם יכול להשתמש בדרכים שונות לעשות זאת. מחבתות (שהיא השיטה הפשוטה והזולה ביותר), השתמשו בפופר פופקורן, גריל, תנור, או שתוכלו לקנות תנור לקליית קפה אם יש לכם כסף להכיל אחת.

כל הכלים הללו מתאימים; עם זאת, הם יכולים להציב אתגרים משמעותיים. לדוגמה, השימוש במחבת זול מאוד. למעשה, כאשר אתם חושב על מספר הפריטים שתצטרכו לרכוש אם אתם משתמש בדרכים אחרות, זה יהיה פתרון טוב עבור אנשים רבים.

מצד שני, אתגר אחד שתעמדו בפניו בעת שימוש בשיטה זו הוא ויסות הטמפרטורה בשלבים שונים. זה יכול לצאת רע ומעושן בסופו של דבר. לכו על אמצעים קלים.

 

קחו בחשבון טמפרטורה, זמני אוורור

כל הפרמטרים הללו פועלים יחד כדי להשפיע על תוצאת הקלייה. השיטות שהוזכרו לעיל תלויות בשלושת הדברים הללו.

הטמפרטורה צריכה להיות מספקת. זה קריטי בהבאת הטעם, בשינוי צבע הפולים ובהפקת הכימיקלים המתאימים. כדאי לווסת את הטמפרטורה בהתאם לשלב. התזמון חיוני מכיוון שהוא מאפשר לכם לדעת מתי עליכם להסיר אותם מהאש וכמה זמן ייקח להתקרר.

הקפידו לעבוד עם זרימת אוויר בזמן הבישול. זרימת האוויר קובעת את הייצור של כימיקלים כגון קפאין ותחמוצת פחמן (IV), אשר שניהם קריטיים בהפקת הטעם הדרוש. זהירות, בקליות הראשונות נסו להימנע מקליית הפולים עד שהם הופכים כהים להפליא. בשלב זה, רוב החומרים התזונתיים נעלמים; לפיכך, אתם צורכים משקה חסר טעם ללא כל טעמים.

 

סיכום

אם אתם מחפשים חנות פולי קפה קלויים באיכות גבוהה מאוד שאינה מהעולם הזה, חפשו את המותג JustCoffee. הם מספקים קפה בוטיק ישירות מבית הקלייה שלהם באזור חיוג 04 , הקפה מגיע אליכם מיד לאחר הקלייה תוך 2-3 ימים במשלוח אקספרס עד לפתח דלת הבית.

 

שתפו פוסט זה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

WhatsApp
היי אשמח לקבל פרטים על בר מתוקים